top of page

Ont i ryggen - sambandet med magsmältningen

Ryggsmärta är ett vanligt besvär som drabbar många, men visste du att det ibland kan vara ett symptom på problem som sträcker sig bortom muskler? Vid Dr Brambergs Kiropraktorklinik i Luleå, Norrbotten, har vi märkt att det kan finnas ett samband mellan ryggbesvär och matsmältningssystemet.

Symtom som kan tyda på detta samband är inte bara smärtan i sig, utan även andra signaler såsom uppblåst mage, trötthet, försvagat immunförsvar, halsbränna och allmän magobehag. Dessa signaler kan ibland avfärdas som tillfälliga olägenheter, men de bör tas på allvar som möjliga indikatorer på djupare hälsoproblem.


För att ta itu med dessa problem använder vi oss av en fyra-stegs process på vår klinik:


  1. Identifiering av Irriterande Faktorer Vi börjar med att identifiera eventuella irriterande faktorer och intoleranser. Genom att analysera din kost och reaktioner på vissa livsmedel som gluten, laktos och kaffe kan vi upptäcka vad som kan orsaka dina symtom.

  2. Historik för Dysbios och SIBO En grundlig genomgång av din hälsostatus kan avslöja tecken på tillstånd som dysbios och SIBO (Small Intestinal Bacterial Overgrowth) - ett tillstånd där bakterier i tarmen växer i överflöd och skapar obalans.

  3. Utvärdering av Näringsbehov Vi utvärderar ditt behov av vitaminer, mineraler och andra produkter som kan stötta din kropp och dess läkningsprocess.

  4. Stimulering av Nervsystemet Genom att använda PBM-terapi (Photobiomodulation), en form av laserterapi, stimulerar vi nerverna som styr matsmältningssystemet för att förbättra dess funktion och ditt allmänna välbefinnande.

Detta holistiska tillvägagångssätt till ryggsmärta är vad som gör Dr Brambergs Kiropraktorklinik unik. Vi ser dig inte bara som en rygg eller en samling symtom, utan som en hel person där varje system i kroppen är sammanlänkat och påverkar varandra.

Om du upplever kronisk ryggsmärta tillsammans med matsmältningsproblem, tveka inte att kontakta oss för en konsultation. Låt oss hjälpa dig att hitta roten till problemet och återställa din hälsa och livskvalitet.


Boka tid på info@drbrambergs.se eller ring 0920 - 20 13 20

Comments


bottom of page