top of page

Ryggsmärta är ett vanligt besvär som drabbar många, men visste du att det ibland kan vara ett symptom på problem som sträcker sig bortom muskler? Vid Dr Brambergs Kiropraktorklinik i Luleå, Norrbotten, har vi märkt att det kan finnas ett samband mellan ryggbesvär och matsmältningssystemet.

Symtom som kan tyda på detta samband är inte bara smärtan i sig, utan även andra signaler såsom uppblåst mage, trötthet, försvagat immunförsvar, halsbränna och allmän magobehag. Dessa signaler kan ibland avfärdas som tillfälliga olägenheter, men de bör tas på allvar som möjliga indikatorer på djupare hälsoproblem.


För att ta itu med dessa problem använder vi oss av en fyra-stegs process på vår klinik:


  1. Identifiering av Irriterande Faktorer Vi börjar med att identifiera eventuella irriterande faktorer och intoleranser. Genom att analysera din kost och reaktioner på vissa livsmedel som gluten, laktos och kaffe kan vi upptäcka vad som kan orsaka dina symtom.

  2. Historik för Dysbios och SIBO En grundlig genomgång av din hälsostatus kan avslöja tecken på tillstånd som dysbios och SIBO (Small Intestinal Bacterial Overgrowth) - ett tillstånd där bakterier i tarmen växer i överflöd och skapar obalans.

  3. Utvärdering av Näringsbehov Vi utvärderar ditt behov av vitaminer, mineraler och andra produkter som kan stötta din kropp och dess läkningsprocess.

  4. Stimulering av Nervsystemet Genom att använda PBM-terapi (Photobiomodulation), en form av laserterapi, stimulerar vi nerverna som styr matsmältningssystemet för att förbättra dess funktion och ditt allmänna välbefinnande.

Detta holistiska tillvägagångssätt till ryggsmärta är vad som gör Dr Brambergs Kiropraktorklinik unik. Vi ser dig inte bara som en rygg eller en samling symtom, utan som en hel person där varje system i kroppen är sammanlänkat och påverkar varandra.

Om du upplever kronisk ryggsmärta tillsammans med matsmältningsproblem, tveka inte att kontakta oss för en konsultation. Låt oss hjälpa dig att hitta roten till problemet och återställa din hälsa och livskvalitet.


Boka tid på info@drbrambergs.se eller ring 0920 - 20 13 20

Ländryggsmärta är en av de största orsakerna till funktionshinder och uppskattningsvis 90 procent av alla människor kommer att uppleva ont i ryggen någon gång i livet. Många människor lider av smärta i nedre delen av ryggen utan att känna till orsaken. Om du har drabbats av ryggskott eller går runt med ihållande ryggsmärta kan det vara dags att söka hjälp för att behandla din smärta och förbättra din livskvalitet.På Dr Brambergs Kiropraktorklinik i Luleå är vi specialiserade på att undersöka, diagnostisera och behandla problem i ryggraden. Kiropraktik kan hjälpa till att lindra smärta, förbättra kroppsfunktionen och ge dig möjlighet att prestera och leva det liv du vill.


Återkommande ryggsmärta

För patienter med kronisk eller återkommande ryggsmärta kan regelbundna uppföljande behandlingar hjälpa till att minska smärtfrekvensen och därmed också minska risken för inkomstförlust på grund av sjukskrivning.


Våra behandlingsmetoder innefattar manuell terapi, rehabilitering och ergonomi, samt råd om livsstilsfaktorer som motion och näring. Vi ger dig även tips på ryggövningar som hjälper både till att rehabilitera och förebygga framtida skador.


Boka tid idag

Så om du är trött på att gå runt med ont i ryggen och vill hitta lösningar för att återfå din rörlighet och livskvalitet, tveka inte att kontakta oss på Dr Brambergs Kiropraktorklinik i Luleå. Tillsammans kan vi arbeta för att minska din smärta och hjälpa dig att leva ett friskare, aktivare liv.

Magbesvär är vanliga men definitivt inte normala. På Dr Brambergs Kiropraktorklinik i Luleå är vi här för att hjälpa dig att hitta lindring och förbättra din livskvalitet. Vi har ett brett utbud av tjänster för att diagnosticera och behandla orsakerna till magbesvär, inklusive kiropraktik, funktionsmedicin, applied kinesiology, craniosacral terapi, komplex nutrition, akupunktur och fotobiomodulation.Kroniska magbesvär kan yttra sig som smärta, kramper, gaser och förändrat avföringsmönster. Det är viktigt att förstå att dessa symtom inte är normala och kan vara tecken på underliggande obalanser i kroppen. Vi på Dr Brambergs Kiropraktorklinik arbetar med att identifiera de individuella obalanser som orsakar magbesvär hos våra patienter.

Några av de vanligaste faktorerna som kan bidra till magbesvär inkluderar:

  • Matintolerans, -känslighet eller allergi

  • Näringsbrister

  • Obalans i tarmfloran

  • Dysfunktion i nervsystemet

  • Stress och andra emotionella faktorer

Genom att använda en kombination av metoder som kiropraktik, funktionsmedicin, tillämpad kinesiologi, kraniosakral terapi, komplex näring, akupunktur och fotobiomodulation kan vi hjälpa dig att hitta lindring från magbesvär och förbättra din hälsa och välmående.Om du lider av magbesvär och vill hitta en lösning, är Dr Brambergs Kiropraktorklinik här för att hjälpa dig. Vi erbjuder en personlig och helhetssyn på din hälsa, med fokus på att hitta orsakerna till dina besvär och ge dig den bästa möjliga behandlingen.


Besök oss på Backgatan 2 i Luleå, eller kontakta oss via telefon på 0920-201320 för att boka en tid.

1
2
bottom of page