Kiropraktik är en enhetlig manuell och teknisk vetenskap där man fokuserar på felställningar i ryggraden som påverkar nervsystemet. Justeringarna som kiropraktor gör bidrar till att nervsystemet fungerar bättre och därmed kan se till att kroppen får möjlighet att fungera på bästa sätt. Justeringar är en teknik som vid behov kan användas tillsammans med andra nödvändiga metoder för att förbättra hälsan.
Inom klassisk kiropraktik används justeringsmetoden med händerna där man påverkar ryggraden och nervsystemet tillsammans med andrastödjande åtgärder. Numera finns det också instrument som används i samband med handjusteringar.
Avancerad kiropraktik innebär att man jobbar med tekniker som applied kinesiology (där t ex akupunktur ingår), kranio-sakral terapi, sacro-occipital teknik samt nutrition och homeopati.

Läs gärna mer om några av de olika tekniker vi använder i menyn till vänster. Förutom dessa tekniker gör vi bland annat vid behov individuellt anpassade fotinlägg och vi har utrustning för mäta hörseln (Acoustic Emission Technology).